P

Pizza s podlago iz polente

Bi mi verjeli, da je podlaga te pice pripravljena povsem iz polente? Koruzni zdrob lahko uporabimo več kot le za pripravo tradicionalne polente, ki jo navadno postrežemo kot prilogo h golažu. Uporabimo jo lahko za različne sladice, super pa se obnese tudi v slanih receptih.

Današnji je nekaj posebnega, ker takšnih pic ne srečaš prav pogosto. Namesto testa je za podlogo uporabljena kuhana alternativa, s katero si skrajšate čas priprave ter poskrbite za nekoliko bolj zdravo različico ‘testa’, ki je že naravno brez glutena. V receptu pa sem uporabila ekološki koruzni zdrob od Vila Nature, ki je meni po okusu in teksturi daleč najboljši.

Topingi so povsem prilagodljivi – izberete lahko različico z mesom (šunka, mleto meso, puranji trakci…) ali pa izberete povsem zelenjavno verzijo – jaz sem uporabila paradižnik, bučke, koruzo in olive, super pa bi se zraven podale tudi gobe ali artičoke.

Kakršnokoli kombinacijo izberete, prepričana sem, da vas bo pica očarala s svojo drugačnostjo.  

[recipe title=”Pizza s podlago iz polente” servings=”6 kosov” time=”45 min” difficulty=”Ø 34 cm”]

[recipe-ingredients]

  • Potrebujemo še:
  • paradižnikovo omako
  • mozzarello in parmezan
  • dodatke po želji (olive, bučke, paprika, paradižnik…)
  • origano
  • olivno olje

[/recipe-ingredients]

[recipe-directions]

  1. Pečico segrejte na 220 stopinj, pekač namastite in obložite s papirjem za peko.
  2. Lotite se priprave podlage. Vodo, sol in italijanske začimbe zavrite. Polento vkuhajte v vodo ter mešajte metlico, da ne nastanejo grudice. Pokrijte in kuhajte na nizkem ognju ca. 20-25 minut.
  3. Medtem pripravite sestavine, ki jih želite imeti na pizzi: zelenjavo, lahko tudi mesne dodatke, tuno, sir…
  4. Kuhano polento vlijte v pekač.
  5. Z žlico jo razporedite po celotnem pekaču ter dajte za 10 minut v pečico.
  6. Na podlago nato razporedite izbrani nadev ter vrnite v pečico za ca. 10 minut, da se sir raztopi.
  7. Postrezite.
  8. Namig – pizzo postrezite takoj, da se podlaga iz polente preveč ne zmehča.

[/recipe-directions]

[/recipe]

Pri Vila Natura so zavezani h kakovosti zato uporabljajo le ekološko pridelavo hrane. S tem zagotavljajo vrhunsko kakovost živil s slovenskim poreklom. Te zanima, kaj vse ponujajo pri Vila Natura? Klikni tukaj za domačo stran ali pa si spodaj oglej, katera produkta smo uporabili v tem receptu:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja