Bi mi verjeli, da je podlaga te pice pripravljena povsem iz polente? Koruzni zdrob lahko uporabimo več kot le za pripravo tradicionalne polente, ki jo navadno postrežemo kot prilogo h golažu. Uporabimo jo lahko za različne sladice, super pa se obnese tudi v slanih receptih.
Današnji je nekaj posebnega, ker takšnih pic ne srečaš prav pogosto. Namesto testa je za podlogo uporabljena kuhana alternativa, s katero si skrajšate čas priprave ter poskrbite za nekoliko bolj zdravo različico ‘testa’, ki je že naravno brez glutena. V receptu pa sem uporabila ekološki koruzni zdrob od Vila Nature, ki je meni po okusu in teksturi daleč najboljši.
Topingi so povsem prilagodljivi – izberete lahko različico z mesom (šunka, mleto meso, puranji trakci…) ali pa izberete povsem zelenjavno verzijo – jaz sem uporabila paradižnik, bučke, koruzo in olive, super pa bi se zraven podale tudi gobe ali artičoke.
Kakršnokoli kombinacijo izberete, prepričana sem, da vas bo pica očarala s svojo drugačnostjo.
[recipe title=”Pizza s podlago iz polente” servings=”6 kosov” time=”45 min” difficulty=”Ø 34 cm”]
[recipe-ingredients]
- Sestavine za polento:
- 100g BIO koruznega zdroba Vila Natura
- 720 ml vode
- velik ščep soli
- 1 ČŽ italijanskih začimb
- Potrebujemo še:
- paradižnikovo omako
- mozzarello in parmezan
- dodatke po želji (olive, bučke, paprika, paradižnik…)
- origano
- olivno olje
[/recipe-ingredients]
[recipe-directions]
- Pečico segrejte na 220 stopinj, pekač namastite in obložite s papirjem za peko.
- Lotite se priprave podlage. Vodo, sol in italijanske začimbe zavrite. Polento vkuhajte v vodo ter mešajte metlico, da ne nastanejo grudice. Pokrijte in kuhajte na nizkem ognju ca. 20-25 minut.
- Medtem pripravite sestavine, ki jih želite imeti na pizzi: zelenjavo, lahko tudi mesne dodatke, tuno, sir…
- Kuhano polento vlijte v pekač.
- Z žlico jo razporedite po celotnem pekaču ter dajte za 10 minut v pečico.
- Na podlago nato razporedite izbrani nadev ter vrnite v pečico za ca. 10 minut, da se sir raztopi.
- Postrezite.
- Namig – pizzo postrezite takoj, da se podlaga iz polente preveč ne zmehča.
[/recipe-directions]
[/recipe]
Pri Vila Natura so zavezani h kakovosti zato uporabljajo le ekološko pridelavo hrane. S tem zagotavljajo vrhunsko kakovost živil s slovenskim poreklom. Te zanima, kaj vse ponujajo pri Vila Natura? Klikni tukaj za domačo stran ali pa si spodaj oglej, katera produkta smo uporabili v tem receptu: