V svetu kulinarike se včasih zgodi prava čarovnija. In danes je bil eden tistih dni, ko je recept uspel v prvem poskusu. Moj današnji izziv je bil pripraviti zelenjavne vaflje iz koruzne moke, pri čemer sem uporabila ekološko moko od Vila Natura.
Da pa to ne bi bili zgolj koruzni vaflji, sem jim dodala tudi razno zelenjavo – aromatično mlado čebulo, ki bo vafljem dodala rahlo pikantno noto, korenje, ki bo poskrbel za sladkasto teksturo in barvitost. Za še boljši okus sem dodala še nasekljan peteršilj ter parmezan.
Vaflji imajo nežen okus po koruzi in so odlična ideja za hiter zajtrk, malico, kosilo ali večerjo. Če želimo, lahko vafljem dodamo tudi meso, npr. nasekljano šunko ali pa popečeno slanino. Uporabimo jih lahko kot prilogo, jih postrežemo z jajcem na oko, ali pa uporabimo namesto kruha kot osnovo za sendvič.
[recipe title=”Zelenjavni vaflji iz koruzne moke” servings=”8 vafljev” time=”35 min” difficulty=”pekač za vaflje”]
[recipe-ingredients]
- Sestavine:
- 130 g koruzne moke Vila Natura
- 130 g bele moke
- 2 jajci
- 240 mleka
- 60 g stopljenega masla
- 6 g pecilnega praška
- Sol in poper
- 120 g naribanega korenčka (1 srednje velik)
- 1 mlada čebula, nasekljane
- Pest svežega peteršilja, nasekljanega
- 50 g parmezana (po želji)
[/recipe-ingredients]
[recipe-directions]
- V skledi združimo vse sestavine.
- Pekač za vaflje namastimo z oljem in segrejemo.
- Vanj razporedimo zadostno količino mase ter pečemo ca. 3 minute.
- Postrežemo takoj.
[/recipe-directions]
[/recipe]
Pri Vila Natura so zavezani h kakovosti zato uporabljajo le ekološko pridelavo hrane. S tem zagotavljajo vrhunsko kakovost živil s slovenskim poreklom. Te zanima, kaj vse ponujajo pri Vila Natura? Klikni tukaj za domačo stran ali pa si spodaj oglej, katera produkta smo uporabili v tem receptu: