M

Medena vroča čokolada Baileys

Mmmm, vonj po vroči čokoladi. Pozimi ga ni čez tople napitke, pa naj bo to čaj, kava, kuhanček ali pa vroča čokolada. Čeprav sem pri ‘navadni’ čokoladi bolj pristaš mlečne oz. temne čokolade, sem, kar se tiče vročega napitka, bolj na strani bele čokolade. Le-ta pa mora biti gosta z eno goro stepene sladke smetane. ?

Pa da se razumemo, temna čokolada nič kaj dosti ne zaostaja za belo, saj se le stežka uprem čemerkoli sladkemu, sploh v zimskih mesecih ?.

Tale današnja je pripravljena na tapravi način, brez praškov in bližnjic, z veliko temne čokolade, polnomastnim mlekom, smetano in prav posebno sestavino – medom z Baileys likerjem. Tako je, domačim medom s čudovito in intenzivno aromo.

Med iz kolekcije Melissé je prvovrstni med z visoko kakovostjo, saj njegova ekipa prisega na domač, kristaliziran med, ki ga pridne čebelice vsako leto nabirajo po okoliških travnikih daleč stran od hrupnih cest. Le-temu pa nato dodajo različne dodatke kot npr. cimet, čili, vanilja, maline, razne vrste alkohola in še bi lahko naštevala.

Med v vseh receptih tako služi kot sladilo, hkrati pa da zelo dober in intenziven okus praktično čemerkoli je dodan. Tale vroča čokolada je tako izjemnega okusa, da bo prepričala čisto vsakega ljubitelja likerjev in čokolade.

Pa še en nasvet: napitek lahko pripravite v gosti in bolj redki različici. Za bolj gosto čokolado količino mleka zmanjšajte za 100 ml, postrežete pa jo lahko s penicami, stepeno sladko smetano ali pa kar tako, brez vsega.

[recipe title=”Medena vroča čokolada Baileys” servings=”4″ time=”15 min” difficulty=”/”]

[recipe-ingredients]

  • Sestavine:
  • 800 ml mleka
  • 200 ml sladke smetane
  • 6 ČŽ škroba
  • 160 g medu Melissé Baileys liker
  • 240 g nasekljane čokolade 70 % kakava
  • 1 ČŽ vaniljeve esence
  • 4 JŽ kakava
  • Ščep soli

[/recipe-ingredients]

[recipe-directions]

  1. Par žlic mleka zmešamo s škrobom. Damo na stran.
  2. V kozici zavremo mleko in smetano (če imamo radi bolj gosto čokolado, količino mleka zmanjšamo za 100 ml). Vkuhamo škrob in mešamo, da se zgosti, približno 1 minuto.
  3. Dodamo vse ostale sestavine in malce pokuhamo.
  4. Serviramo s penicami ali stepeno sladko smetano.

[/recipe-directions]

[/recipe]

Te zanima skrivnost odličnega medenega okusa v tem receptu? Odkrij ga na spodnji povezavi. 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja