Z

Zeleni solatni preliv iz indijskih oreščkov

Sem že večkrat omenila, kako zaljubljena sem v zelenjavo, kajne? Da ne govorim, da solatne bare v restavracijah preprosto obožujem, ker si lahko nadevam, kar hočem in kolikor mi srce poželi. Tako na krožniku velikokrat konča cel kup zelenjave 10ih različnih vrst, ker ne morem preko sebe, da ne bi pokusila skoraj vsega.

Na koncu si vedno rada solato prelijem s kakšnim prelivom, npr. jogurtovim ali pa italijanskim z zelišči, ker da solati neko dodano vrednost in boljši okus. Tale današnji preliv je veganski in brez skrbi, saj je za razliko od restavracijskih 100% rastlinski, brez glutena, jajc in mleka, ne vsebuje smetane, jogurta, vsebuje pa zelo zdrave maščobe iz avokada in oljčnega olja. Poleg tega pa vsebuje tudi Rok’s maslo iz indijskih oreščkov, ki da prelivu super konsistenco, okus in zdravilne snovi.

Že na videz je nekaj posebnega, kajne? Tako intenzivno zelen je, da ne le, da da solati dober okus, pač pa jo tudi polepša, saj vsebuje svežo špinačo, baziliko in avokado, ki dajo tako lepo barvo. Zaradi svojih sestavin je perfektna izbira za poletne solatne prelive, lahko pa bi se brez problema porabil tudi kot preliv po hladni testeninski solati. Njami!

[recipe title=”Zeleni solatni preliv iz indijskih oreščkov” servings=”ca. 3-4 dcl prelive (odvisno od želene konsistence)” time=”20 min” difficulty=”/”]

[recipe-ingredients]

  • Sestavine za preliv:
  • ½ velikega, zrelega avokada
  • Po pest sveže špinače in bazilike
  • 2 JŽ limoninega soka ali kisa
  • 2 veliki JŽ Rok’s namaza iz indijskih oreščkov
  • 3 JŽ olja
  • 1 ČŽ javorjevega sirupa
  • 2 JŽ kvasnih kosmičev
  • 2 stroka česna
  • Sol in poper
  • Ca. 10 JŽ vode (oz. po okusu za želeno teksturo)
  • Potrebujemo še:
  • Zelenjava po izbiri (solata, paradižnik, kumare…)
  • Indijski oreščki za posip
  • Po želji popečeni kosi bagete

[/recipe-ingredients]

[recipe-directions]

  1. Sestavine za preliv združimo in zmiksamo do gladkega. Konsistenco preliva reguliramo z dodajanjem vode.
  2. Na krožnik razporedimo očiščeno in zrezano zelenjavo, popečen kruh in ostale izbrane dodatke, prelijemo s prelivom ter takoj postrežemo.
  3. Če nam kaj preliva ostane, ga hranimo na hladnem v zaprtem lončku 1-2 dni.

[/recipe-directions]

[/recipe]

Psssst! Si tudi ti želiš ustvarjati z Rok’s izdelki? Na spodnji povezavi najdeš produkt, ki sem ga uporabila v zgornjem receptu (KODA SANJA10 za 10% popust pri spletnem nakupu):

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja