Je tukaj še kdo tak, ki zelo rad preizkuša nove stvari? Jaz sem sigurno med njimi. Na potovanjih vedno posežem po hrani, ki je nisem jedla še nikoli poprej, čeprav sem včasih kar malo skeptična glede okusa ali pa teksture.
Tale azijska pica je ena izmed tistih jedi, pri kateri sem imela kar nekaj dvomov glede okusov. Arašidovo maslo na pici? Poskusimo! Kljub mojemu upiranju sem bila na koncu zelo prijetno presenečena. Arašidovo maslo, sojina omaka in rjavi sladkor so super zaokrožili okuse in čeprav se ti verjetno zdi, da to pa res ne paše na pico, je bil rezultat nadvse okusen, predvsem pa zanimiv in nekaj povsem novega.
V nadevu sem skupaj z vsemi ostalimi sestavinami uporabila Rokovo 100% arašidovo maslo, ki se po peki zelo lepo zlije z ostalimi okusi. Skorjica na pici je zelo lepo mehka in hrustljava, sestavine pa čudovito zaokrožijo vse okuse na njej.
Kaj pravite, se bo naslednjič znašla na vašem jedilniku?
[recipe title=”Azijska pica z arašidovim maslom” servings=”1″ time=”90 min” difficulty=”pekač od pečice”]
[recipe-ingredients]
- Za testo:
- 225 g moke tipa ‘0’
- 10 g soli
- 130 g tople vode
- 12 g svežega kvasa
- ½ ČŽ sladkorja
- Sestavine za nadev:
- 1 čebula, nasekljana
- 2 stroka česna, strta
- 100 g naribanega korenčka
- 100 g naribanega zelja
- 1 JŽ Rok’s arašidovega masla crunchy (50g)
- 1 JŽ BBQ omake (20g)
- 1 JŽ sojine omake
- 1 JŽ rjavega sladkorja
- 1 ČŽ čilija v prahu (po želji)
- Par kapljic limetinega (ali limoninega) soka
- Sol in poper
- Potrebujemo še:
- Paradižnikova omaka
- Sir
- Sveži šampinjoni in čebula
- Peteršilj
[/recipe-ingredients]
[recipe-directions]
- Lotimo se testa. V skledi zmešamo moko in sol. Kvas in sladkor zmešamo s toplo vodo ter pustimo 15 minut, da vzhaja. Nato oboje združimo ter zamesimo testo.
- Gnetemo ga 15 minut, da postane voljno, oblikujemo v kepo, pokrijemo s krpo ter pustimo počivati 30 min. Medtem se lotimo nadeva.
- Na olju posteklenimo čebulo, dodamo česen, da zadiši, zelje in korenje ter malce podušimo. Dodamo še ostale sestavine za nadev ter premešamo.
- Pečico segrejemo na 220 stopinj. Pekač premažemo z oljem.
- Testo z naoljenimi rokami oblikujemo v okroglo obliko (robove pustimo malce dvignjene).
- Premažemo ga s paradižnikovo omako (robove pustimo nenamazane).
- Po njej razporedimo nadev, dodamo nastrgan sir, sveže gobe in čebulo ter damo v pečico.
- Pečemo ca. 15 minut, da se testo lepo speče, sir pa stopi.
- Postrežemo takoj.
[/recipe-directions]
[/recipe]
Psssst! Si tudi ti želiš ustvarjati z Rok’s izdelki? Na spodnji povezavi najdeš arašidovo maslo, ki sem ga uporabila v zgornjem receptu: