Muffini so moja go-to sladica za takrat, ko se mi zalušta nečesa sladkega, pa se mi ne ljubi dolgo ždeti v kuhinji. Pripravimo jih lahko v veliko različnih okusnih kombinacijah, jih okrasimo s smetano, jim dodamo čokolado ali sveže sadje – kar nam srce poželi.
Tile so mi super uspeli – biskvit je lepo mehek, puhast, lahek in zračen. Njihov okus je intenziven po čokoladi, v masi pa se skrivajo tudi koščki čokolade in praženih mandljev. Skrivna sestavina je Rok’s maslo iz mandljev, ki da muffinom super teksturo in okus.
So popolna hitra in enostavna sladica, ki jo brez problema vzamete s sabo na pot, za malico ali po kosilu. Poleg tega pa so tudi veganski, saj ne vsebujejo mlečnin in jajc.
[recipe title=”Čokoladno-mandljevi muffini” servings=”15″ time=”1 h brez ohlajanja” difficulty=”pekač za muffine”]
[recipe-ingredients]
- Suhe sestavine:
- 150 g bele moke
- 80 g rjavega sladkorja
- 50 g grenkega kakava
- 1 ČŽ pecilnega praška
- ½ ČŽ sode bikarbone
- Ščep soli
- Mokre sestavine:
- 200 g mandljevega mleka
- 180 g jabolčne čežane
- 80 g Rok’s mandljevega masla smooth
- 1 JŽ jabolčnega kisa
- 1 ČŽ vaniljeve arome
- Potrebujemo še:
- 100 g čokoladnih solzic + 50 g za posip
- 50 g Rok’s mandljevih koščkov + 30 g za posip (po želji)
- Bela in temna čokolada za dekoracijo (izdelavo učk)
[/recipe-ingredients]
[recipe-directions]
- Pečico segrejemo na 180 stopinj.
- V prvo skledo presejemo suhe sestavine in zmešamo.
- V drugi skledi poenotimo mokre sestavine.
- Mokre sestavine vlijemo k suhim ter na hitro premešamo z lopatko.
- Vmešamo še čokoladne solzice (100 g) ter mandljeve koščke (50 g).
- Po pekaču razporedimo papirnate modelčke za muffine ter jih napolnimo do ¾.
- Posujemo s čokoladnimi solzicami ter mandljevimi koščki.
- Pečemo 25-27 minut. Zobotrebec mora biti še malce umazan, če ga zapičimo na sredo.
- Ohladimo v pekaču ter hranimo v zaprti posodi.
- Po želji muffine okrasimo še z očmi – obe čokoladi posebej stopimo, ju damo v slaščičarsko vrečko ter nabrizgamo v obliki oči.
[/recipe-directions]
[/recipe]
Psssst! Si tudi ti želiš ustvarjati z Rok’s izdelki? Na spodnji povezavi najdeš arašidovo maslo, ki sem ga uporabila v zgornjem receptu: