Na dan zaljubljencev se ustvarjajo prav posebni recepti. Enostavni, čokoladni, sladki, za v dvoje. Današnji je sila enostaven, brez dodanega sladkorja in naravnost narejen za praznik zaljubljencev.
Z Vila Natura smo združili moči in nastali so čokoladni pralineji z malinami. Žlahtna temna čokolada, ki objema rdečo slastno notranjost, ki je sestavljena iz zgolj treh enostavnih sestavin – Vila Naturinih ovsenih otrobov, liofiliziranih malin ter posušenih datljev.
Slednji so v receptu uporabljeni kot mokra sestavina, ki dajo hkrati še sladkost – zaradi njih so pralineji ravno prav sladki brez dodajanja sladil ali sladkorja. Nato so tukaj še maline, ki zaradi procesa izdelave globokega zamrzovanja ohranjajo čudovito barvo in intenziven malinov okus, ki je rahlo kiselkast, in čudovito zaokrožuje datljevo sladkobo. Na koncu pa so v receptu dodani še ovseni otrobi, ki stvar povežejo v maso, ki se jo da oblikovati.
Ali ste vedeli, da so ovseni otrobi od Vila Natura ekološki in se pridobivajo z mletjem ovsa? Vsebujejo ogromno vlaknin, zato smo jih v recept dodali kar v ‘surovi’ obliki brez kuhanja in predelave. Tako je ta sladička okusna, zdrava in polna vlaknin! Privoščite si jo lahko brez slabe vesti in se malce pocrkljate namesto sladičke ali pa kar tako, ker si to zaslužite! 🙂
Vse, kar morata sedaj narediti, je, da si nabavita sestavine, in v dobri urici bosta že lahko uživala ob slastnih pralinejih.
[recipe title=”Valentinovi pralineji z malinami” servings=”17″ time=”60 min brez ohlajanja” difficulty=”/”]
[recipe-ingredients]
- Sestavine za osnovo:
- 140 g ovsenih otrobov Vila Natura
- 35 g liofiliziranih malin
- 200 g mehkih datljev brez koščic
- 100 g vode
- Za obliv:
- 200 g čokolade (50-70% kakava)
- 2 ČŽ kokosovega olja
- Potrebujemo še:
- Liofilizirane maline za okras (po želji)
[/recipe-ingredients]
[recipe-directions]
- Datlje z vodo zmiksamo v gladko pasto. Maline zmeljemo v prah.
- V skledi združimo vse sestavine za osnovo, oblikujemo 17 kroglic po 25g in v vsako zapičimo zobotrebec.
- Razporedimo jih po pekaču (ali krožniku), obloženim s peki papirjem, ter za 60-90 minut postavimo v zamrzovalnik, da se strdijo. Hladne bomo namreč lažje oblivali s čokolado, lahko pa ta korak tudi preskočite.
- Medtem nad soparo stopimo čokolado in olje.
- Kroglice potopimo v stopljeno in malce ohlajeno čokolado, otresemo višek, ter takoj potresemo s koščki liofiliziranih malin.
- Kroglice hranimo v zaprti posodi na hladnem, kjer zdržijo še vsaj teden dni.
[/recipe-directions]
[/recipe]
Pri Vila Natura so zavezani h kakovosti zato uporabljajo le ekološko pridelavo hrane. S tem zagotavljajo vrhunsko kakovost živil s slovenskim poreklom. Te zanima, kaj vse ponujajo pri Vila Natura? Klikni tukaj za domačo stran ali pa si spodaj oglej, kateri produkt smo uporabili v tem receptu:
Wow, to izgleda res okusno, želim si, da bi imel nekaj kuharskega talenta, ampak morda bom poskusil svojo roko v tem!