Zdaj vem, zakaj je za mnoge francoske kuharje maslo zlati standard. Ker več ga je, boljši okus ima hrana. In to velja tudi v primeru malih jaffa kolačkov. Če že grešimo, dajmo to narediti tako, kot se spodobi. Bomo jutri zdravo jedli. Sestavljeni so iz vaniljevega biskvita, po katerem sem razmazala obilico pomarančne marmelade, ter jih na koncu potunkala v temno čokolado. Mmmmmm, kot bi jedel prave Jaffa kekse. Zaradi obilice maščobe je biskvit izjemno puhast in voljen ter se po peki ne ‘vsede’. Maslen okus pa v kombinaciji z marmelado in čokolado poskrbi za okus kot iz trgovine. Izjemno enostaven recept, ki ga bo zmanjkalo, preden vam bo uspelo reči Jaffa! ?
[recipe title=”Jaffa kolački” servings=”16 kolačkov” time=”60-75 min brez ohlajanja” difficulty=”pekač za mini kolačke 8×3,5 cm”]
[recipe-ingredients]
- Sestavine za biskvitno testo:
- 200 g moke
- 200 g stopljenega masla
- 200 g sladkorja
- 3 jajca
- 30 g (3 JŽ) mleka
- 7 g pecilnega praška
- 5 g vaniljeve paste
- Ščep soli
- Potrebujemo še:
- 180 g pomarančne marmelade
- 150 g temne čokolade + 4 ČŽ olja
- 50 g bele čokolade + 1 ČŽ olja
[/recipe-ingredients]
[recipe-directions]
- Vse sestavine za biskvitno testo dobro zmešamo. Pekač za kolačke dobro namastimo z oljem ali stopljenim maslom. Modele z maso napolnimo do treh četrtin.
- Pečemo jih 18-20 min na 180 stopinjah.
- Kolačke ohladimo ter po dolžini zarežemo do ¾, da jih bomo lahko napolnili.
- Vsak kolaček napolnimo z 1 ČŽ marmelade.
- Temno čokolado stopimo nad soparo s 4 ČŽ olja.
- Zgornjo plast kolačkov potopimo v stopljeno čokolado.
- Postavimo na hladno za 10-15 minut, dokler se preliv ne strdi.
- Belo čokolado stopimo nad soparo z 1 ČŽ olja ter nekoliko ohladimo.
- Prelijemo v dresirno vrečko ter okrasimo.
[/recipe-directions]
[/recipe]