Vonj po kavi me vedno premami. Čeprav je ne pijem, mi pražena kavna zrna omamno dišijo. Spomnijo me na vsakič, ko me mami prosi, naj ji opoldan po kosilu skuham kavo. Ljudje navadno kar težko verjamejo, da je ne pijem. In kljub temu, da odgovoru skoraj vedno sledi začuden obraz, le-tega kar razumem, saj skoraj ne poznam človeka, ki mu ne bi bila všeč ta opojna substanca.
Kljub vsemu pa jo imam v sladicah zelo rada. Čokolada, kreme, moussi, sladoled… Samo, da je sladko. Kot tale današnji recept! Zopet smo ustvarjali z Melissé kremnimi medovi in tokrat je na vrsto prišel med s cimetom. Njihovi medovi so najboljši – tako kot po okusu kot po kvaliteti. Njihove pridne čebelice jih nabirajo vsako sezono na travnikih daleč stran od hrupnih cest, zakar tako zelo obožujem njihove produkte.
Verjeli ali ne, tale kava mi je bila všeč! Okus in vonj po cimetu sta se zelo všečno prepletala z aromo kave, med pa je deloval kot sladilo namesto sladkorja, hkrati pa je zelo dobro popestril okus – ravno prav, da so vsi (ne)ljubitelji kave vztrajno kimali za vsako, ko so nagnili skodelico tople cimetove medene kave.
[recipe title=”Medena kava s cimetom” servings=”1″ time=”5 min” difficulty=”/”]
[recipe-ingredients]
- Sestavine:
- 1 skodelica vode (ca. 150 ml)
- 1 zvrhana ČŽ mlete pražene kave
- 1 ČŽ kremnega medu Melissé cimet
- Mleko po želji
[/recipe-ingredients]
[recipe-directions]
- V skodelico, iz katere bomo pili, natočimo vodo do vrha in prelijemo v džezvo.
- Dodamo kavo in segrejemo, da mešanica dvakrat zavre. Odstavimo in pustimo stati kakšno minutko.
- V skodelico damo 1 ČŽ medu, prelijemo z vročo kavo, premešamo in uživamo.
[/recipe-directions]
[/recipe]
Te zanima skrivnost odličnega medenega okusa v tem receptu? Odkrij ga na spodnji povezavi. 🙂