L

Lešnikov kolač brez moke

Po nobenem prazniku se moja želja po sladkem nič kaj ne ustavi. Med prazniki sem že zdavnaj prenehala s prenažiranjem. Jem, kar mi paše in kolikor mi paše. To je moje načelo, ki ga skušam čim bolj upoštevati tudi v vsakdanjem življenju. 

Z Rok’s ekipo smo poskrbeli za brezglutensko sladico brez kančka moke s čokolado in lešniki, ki kar kliče po tem, da zagrizeš vanjo. Rahla, mehka sredica, ter ‘hrustljava’, razpokana površina, ki tudi spominja na brownije!  Tako po videzu kot po okusu.

Tale kolač je tako zelo čokoladen in po okusu nič kaj sladek, saj vsebuje temno žlahtno čokolado in grenek kakav. Prvi noti, ko ugrizneš vanj, sta tako čokolada in lešniki, nad čimer pa se niti slučajno ne bomo pritoževali, kajne? 🙂

Super je za pripravo, saj je zelo enostaven in ni možnosti, da bi vam pri pripravi kaj spodletelo, prav tako pa je zelo okusen, še posebej, če ga postrežeš z malce stepene sladke smetane. Pazite le, da ga ne boste preveč prepekli, saj mora sredica na koncu ostati še mehka in nepečena, če vanjo zapičite zobotrebec.

[recipe title=”Lešnikov kolač brez moke” servings=”ca. 8-10″ time=”70 min” difficulty=”Ø 24 cm”]

[recipe-ingredients]

  • Sestavine:
  • 160 g masla
  • 200 g čokolade (70 % kakava)
  • 6 velikih jajc sobne temperature
  • 180 g sladkorja
  • 150 g Rok’s lešnikovega masla smooth
  • 25 g grenkega kakava
  • 80 g Rok’s lešnikovih koščkov

[/recipe-ingredients]

[recipe-directions]

  1. Pekač premažemo z oljem ter ga obložimo s peki papirjem. Pečico segrejemo na 180 stopinj.
  2. Maslo in čokolado stopimo nad soparo in nekoliko ohladimo.
  3. V skledi združimo rumenjake in polovico sladkorja ter z metlico ročno stepamo 1 minuto, da se sestavini povežeta.
  4. Beljake z drugo polovico sladkorja stepemo v trd sneg.
  5. Rumenjakom dodamo stopljeno čokolado in lešnikovo maslo ter premešamo.
  6. Skozi cedilo presejemo kakav in ga primešamo k zmesi.
  7. Nato v treh korakih dodamo sneg beljakov in z lopatko previdno premešamo.
  8. Na koncu dodamo še lešnikove koščke in premešamo.
  9. Maso vlijemo v pekač in pečemo ca. 40 min. Torta mora po peki biti rahlo majava na sredi, prav tako pa zobotrebec naj ne bo čist, če ga zapičite na sredo.
  10. Tortico ohlajamo na pultu, postrežemo jo s stepeno sladkor smetano, hranimo pa v zaprti posodi v hladilniku do 4 dni.

[/recipe-directions]

[/recipe]

Psssst! Si tudi ti želiš ustvarjati z Rok’s izdelki? Na spodnji povezavi najdeš arašidovo maslo, ki sem ga uporabila v zgornjem receptu (KODA SANJA10 za 10% popust pri spletnem nakupu):

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja