Zdi se mi, da so cakepopsi vedno pravi hit na vsakem praznovanju. Sladki mali grižljaji so že na pogled zelo mikavni in tudi njihov okus redkokdaj razočara tudi zateženega kritika.
Tile današnji so pripravljeni brez peke iz mletih piškotov, skrivna sestavina, ki da noro dober okus, pa je Rok’s maslo iz belih mandljev. 100% oreščkasto maslo je tudi tokrat sladico dvignilo na drugo raven.
Od zunaj so obliti z belo čokolado, lahko pa jo seveda zamenjate s katerokoli – temno, mlečno, ruby… ali jih celo nabodete na palčke za cakepopse, da bodo še bolj priročni za sladkanje. Po okusu so naravnost fantastični – blage vaniljeve note dopolnjuje intenziven okus po čokoladi in piškotih.
Njihova tekstura pa je mehka in čisto nič suha. Pa vi, imate radi tortice na palčkah ali si raje privoščite velik kos torte?
[recipe title=”Mandljevi cakepopsi z belo čokolado” servings=”32″ time=”35 min brez ohlajanja” difficulty=”/”]
[recipe-ingredients]
- Sestavine:
- 150 g Rok’s masla iz belih mandljev
- 100 g masla sobne temperature
- 80 g mleka
- 100 g kremnega sira
- 200 g baby keksov
- 100 g maslenih piškotov
- 380 g bele čokoladne kuverture + 2 ČŽ kokosovega olja
- Po želji malce stopljene temne čokolade za okras
[/recipe-ingredients]
[recipe-directions]
- Rok’s maslo, maslo, mleko in kremni sir dobro premešamo z metlico.
- Obe vrsti piškotov zmeljemo.
- Piškote nato dodamo mokri masi ter oblikujemo enotno zmes.
- Zajemamo kupčke teže 20-25 g, v vsako do srede zapičimo zobotrebec ter postavimo v zamrzovalnik, da se popolnoma strdijo.
- Medtem nad soparo stopimo belo čokolado in kokosovo olje.
- Vsak cakepops pomočimo v čokolado in počakamo, da odvečna količina spolzi z njega.
- Ko je čokolada strjena, zobotrebec odstranimo ter po želji okrasimo s temno čokolado.
- Hranimo v hladilniku v zaprti posodi.
[/recipe-directions]
[/recipe]
Psssst! Si tudi ti želiš ustvarjati z Rok’s izdelki? Na spodnji povezavi najdeš arašidovo maslo, ki sem ga uporabila v zgornjem receptu: