To poletje si privoščite torto iz palačink! Tako dolgo si že obljubljam, da jo bom pripravila, in končno mi je uspelo! Tortica združuje mehkobo in rahlost palačink s kremno sladko smetano ter osvežujočim jagodičevjem, kar ustvari popolno poletno sladico.
Pri pripravi mase za palačinke sem v recept dodala stopljeno maslo, ki je poskrbelo za bolj bogat okus. V masi pa sem uporabila tudi bio moko za palačinke Vila Natura, ekološko pridelano moko, ki je ko nalašč ustvarjena za današnji recept.
Nato sledi čarobna kombinacija. Palačinke premažemo s stepeno sladko smetano ter okrasimo s svežim, sočnim in slastnim jagodičevjem. Po želji bi jo lahko dopolnili še s kako sadno marmelado ali svežim sadjem. Ah, čudovita za oči in usta, po okusu spominja na kremno rezino in je ustvarjena za vse, ki obožujete tovrstne okuse.
Kaj še je pri njeni izdelavi tako super? To, da je ni potrebno peči v pečici. Res, da peka palačink vzame malce več časa, a garantiram, da se bo oddolžila z vsakim grižljajem. Poleg tega pa jo lahko pripravite tudi vnaprej – palačinke lahko spečete dan prej, tortico pa po želji pustite stati med 1-24 ur – dlje, kot bo počivala, bolj mehke bodo palačinke.
[recipe title=”Torta iz palačink” servings=”24 palačink oz. 1 torta Ø ca. 23 cm” time=”2 h brez ohlajanja” difficulty=”ponev za palačinke”]
[recipe-ingredients]
- Sestavine za palačinke
- 380 g bio moke za palačinke Vila Natura
- Ščepec soli
- 50 g sladkorja
- 800 g mleka
- 6 jajc
- 100 g stopljenega masla
- Potrebujemo še:
- 800 m sladke smetane za stepanje
- 80 g sladkorja
- Jagodičevje za dekoracijo
[/recipe-ingredients]
[recipe-directions]
- V posodici zmešamo moko, sol in sladkor.
- V posebej posodi združimo mleko in jajca ter dobro premešamo.
- Tekočino vlijemo v suhe sestavine, premešamo, na koncu pa dodamo še stopljeno maslo.
- Maso pustimo počivati vsaj 15-30 minut, lahko tudi čez noč.
- Ponev premažemo z oljem ter spečemo palačinke na srednjem ognju.
- Palačinke popolnoma ohladimo.
- Smetano s sladkorjem stepemo na ¾.
- Vsako palačinko premažemo s smetano in postopek ponavljamo, dokler nam ne zmanjka palačink.
- Vrhnjo plast premažemo s smetano ter okrasimo z jagodičevjem.
- Torto lahko postrežemo že nekje po 1h počivanja na hladnem ali še bolje, naslednji dan.
- Hranimo v hladilniku in porabimo v roki 3 dni.
[/recipe-directions]
[/recipe]
Pri Vila Natura so zavezani h kakovosti zato uporabljajo le ekološko pridelavo hrane. S tem zagotavljajo vrhunsko kakovost živil s slovenskim poreklom. Te zanima, kaj vse ponujajo pri Vila Natura? Klikni tukaj za domačo stran ali pa si spodaj oglej, kateri produkt smo uporabili v tem receptu: