K

Koruzni flatbread s pečenimi breskvami

Koruzni kruhki so vsestranski in lahko nadomestijo običajen kruh v številnih jedeh. Lahko jih uporabimo kot podlago za pripravo pice, saj njihov okus in tekstura dopolnjujeta različne vrste nadevov. Prav tako so odlična priloga za pomakanje v različne omake ali kot del piknikov in žara.

Ti kruhki so pripravljeni iz kombinacije dveh vrst mok –  bele in koruzne moke od Vila Natura. Predvsem koruzna izžareva intenziven okus po koruzi, ki zelo lepo zaokroži okus bazilikovega pesta ter pečenih breskev.

Za današnji recept sem kruhke obogatila s samimi poletnimi okusi – z okusnim bazilikovim pestom, svežo rukolo, drobljenim feta sirom ter pečenimi breskvami. Za dodatno noto okusa lahko uporabite tudi redukcijo balzamičnega kisa, kar bo poskrbelo za sladko-kiselkast priokus in lepo zaokrožilo okuse sladkih breskev ter zeliščnega pesta.

Koruzni kruhki so najboljši, ko so še topli, saj takrat izražajo najbolj poln okus in so še posebej mehki. Prav tako jih je mogoče zamrzniti in nato pogreti v pečici, tako da jih lahko pripravite vnaprej in uživate v njihovi odlični svežini ob vsakem obroku.

[recipe title=”Koruzni flatbread s pečenimi breskvami” servings=”5″ time=”1h 45min” difficulty=”/”]

[recipe-ingredients]

  • Sestavine za kruhke:
  • 250 g koruzne moke Vila Natura
  • 150 g bele moke Vila Natura
  • 8 g soli
  • 60 g stopljenega masla
  • 250 g tople vode
  • 1 ČŽ sladkorja
  • 20 g svežega kvasa
  • Za nadev:
  • Pesto bazilike
  • Rukola
  • 3 breskve (ne povsem zrele)
  • Feta sir
  • Balzamični kis

[/recipe-ingredients]

[recipe-directions]

  1. Lotimo se priprave kruhkov.
  2. V lončku zmešamo toplo vodo, sladkor in kvas ter pustimo počivati 10 minut, da nabrekne.
  3. Vmes v posodi zmešamo obe vrsti moke ter sol.
  4. Kvasni nastavek skupaj s stopljenim maslom vlijemo na mešanico moke ter oblikujemo kepo testa.
  5. Testo počivamo 1 h na toplem, da podvoji velikost.
  6. Nato testo pregnetemo ter razdelimo na 5 delov. Vsakega razvaljamo na 0,5 cm debeline.
  7. Na vroči in pomaščeni ponvi na srednjem ognju popečemo kruhke z obeh strani po par minut do zlate barve.
  8. Do postrežbe jih hranimo zavite v krpo, da ohranijo mehkobo.

[/recipe-directions]

[/recipe]

Pri Vila Natura so zavezani h kakovosti zato uporabljajo le ekološko pridelavo hrane. S tem zagotavljajo vrhunsko kakovost živil s slovenskim poreklom. Te zanima, kaj vse ponujajo pri Vila Natura? Klikni tukaj za domačo stran ali pa si spodaj oglej, katera produkta smo uporabili v tem receptu:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja