P

Pirine rolce z nadevom iz špinače in kremnega sira

Tokrat je v moji kuhinji zelo dišalo – vonj po sveže pečenih kvašenih izdelkih je najboljši vonj, kar jih premore moja pečica. Napravila sem te čudovite in mehke rolce iz pirine polbele moke s slastnim in kremastim nadevom iz sveže špinače in sira.

Te izjemne poslastice so narejene s srcem in izbranimi sestavinami. Kar se moke tiče, so pripravljene izključno iz pirine polbele moke od Vila Natura, priznane organske kmetije, kjer so izdelki gojeni z ljubeznijo, kar se čuti v vsakem grižljaju. 🙂

Ko se rolce pečejo, se v kuhinji razširi čudovit vonj sveže špinače, česna in kremastega sira. Testo je neverjetno voljno, kar omogoča, da rolce zlahka oblikujete. Prava umetnost se zgodi v pečici, ko rolce postanejo zlato rjave barve in se parmezan lepo zapeče, kar doda tisto piko na i.

Po okusu sigurno izstopa pira, ki se nežno prepleta z aromami sveže špinače in kremastega sira. Najboljše je, da rolce postrežete tople, ker so po teksturi takrat najbolj mehke, pa tudi njihov okus je mnogo boljši, ko niso povsem ohlajene. A ne skrbite, tudi če jih shranite za kasneje, jih lahko enostavno pogrejete in uživate v vsej njihovi slastnosti. :-

Te nežne kvašene rolce so popolno nadomestilo za kruh in se odlično podajo k različnim jedem. Mi smo jih postregli kot prilogo ob delikatesi, francoski solati in drugih okusnih jedeh. So super izbira za zajtrk, malico, predjed ali pa na kakšnem pikniku, kjer morate postreči več ljudi. 🙂

[recipe title=”Pirine rolce z nadevom iz špinače in kremnega sira” servings=”12″ time=”4 h brez ohlajanja” difficulty=”25×35 cm”]

[recipe-ingredients]

  • Testo:
  • 450 g pirine polbele Vila Natura
  • 10 g soli
  • 310 g toplega mleka
  • 19 g kvasa
  • 1 JŽ sladkorja
  • 40 g stopljenega masla
  • Nadev:
  • 350 g sveže špinače
  • 3 stroki česna
  • 500 g rikote
  • 120 g feta sira
  • Malo muškatnega oreščka
  • Sol in poper
  • Parmezan
  • Jajce za premaz

[/recipe-ingredients]

[recipe-directions]

  1. Lotimo se testa. V toplo mleko razdrobimo kvas in dodamo sladkor. Vzhajamo 15 minut, da nabrekne. Vse sestavine združimo in mesimo 20 minut, da postane testo voljno in se oblikuje v kepo.
  2. Pokrijemo s krpo in vzhajamo 1h na toplem. Nato testo na hitro pregnetemo ter vzhajamo še dodatnih 30 minut.
  3. Medtem pripravimo nadev. V skledi zmešamo rikoto, feto ter začimbe. Špinačo nasekljamo na trakove ter podušimo z malce vode. Ko špinača ovene, dodamo strt česen in premešamo. Špinačo dobro ožmemo in združimo s preostankom nadeva.
  4. Po 30ih minutah testo razvaljamo na 5 mm debelo, ga premažemo z nadevom, nato pa tesno zvijemo ter s pomočjo sukanca razrežemo na rolice (debelina posamezne rolice je ca. 3-4 cm).
  5. Polagamo jih v pomaščen pekač in ponovno vzhajamo 20 minut.
  6. Medtem segrejemo pečico na 180°stopinj. Pred peko jih premažemo z razžvrkljanim jajcem ter potrosimo s parmezanom.
  7. Rolice pečemo ca. 50 min do zlate barve.
  8. Postrežemo tople ali ohlajene, hranimo v zaprti posodi na hladnem in porabimo v 3 dneh.

[/recipe-directions]

[/recipe]

Pri Vila Natura so zavezani h kakovosti zato uporabljajo le ekološko pridelavo hrane. S tem zagotavljajo vrhunsko kakovost živil s slovenskim poreklom. Te zanima, kaj vse ponujajo pri Vila Natura? Klikni tukaj za domačo stran ali pa si spodaj oglej, kateri produkt smo uporabili v tem receptu:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja