H

Hladna testeninska solata

Poletni recepti so vedno okusno kulinarično doživetje – sezonska sadje in zelenjava, pisani krožniki in sveži okusi so tisto, po čemer hrepenim celo leto. Priznam, da testeninskih solat doma nismo nikoli pripravljali in do nedavnega nisem vedela, kako okusen in hranljiv obrok lahko ustvarijo.

V receptu sem uporabila ekološke pirine svedre od Vila Natura, ki se ponašajo z odličnim okusom in vrhunsko kakovostjo. In ker mora vsaka testeninska solata imeti dober preliv, sem vanj dodala tudi njihov jabolčni kis, ki poskrbi za čudovito razmerje okusov in svežine.  

Ta jed je popolna za vse navdušence nad svežimi in hrustljavimi okusi. Nežen preliv s priokusom zelišč in gorčice zelo lepo zaokroži okuse, rahlo kiselkasta nota pa se odlično ujema s sezonsko zelenjavo. V to solato lahko vključite karkoli želite – od mesa, tofuja, različne zelenjave, jajc, praktično vsega! Sama mislim, da jo bom naslednjič verjetno obogatila s čičeriko ter koruzo – se mi že cedijo sline. 🙂

Ena od prednosti te jedi je tudi ta, da jo lahko pripravite vnaprej. V zaprti posodi jo shranite na hladnem in ostala bo sveža več dni, kar je odlično za načrtovanje obrokov vnaprej. S tem si boste prihranili čas in lahko brez skrbi uživali v okusni jedi, ki jo lahko preprosto pripravite vnaprej.

[recipe title=”Hladna testeninska solata” servings=”4 (kot priloga)” time=”25 min brez ohlajanja” difficulty=”/”]

[recipe-ingredients]

  • Sestavine za preliv:
  • 30g jabolčnega kisa Vila Natura
  • 50g oljčnega olja
  • 1 ČŽ gorčice
  • 1 JŽ majoneze
  • 1 ČŽ česna v prahu
  • 1 ČŽ italijanskih začimb
  • Sol in poper
  • Za solato:
  • 250 g pirinih svedrov Vila Natura
  • 2 pesti češnjevih paradižnikov (narezanih na četrtine)
  • 1 srednja kumara
  • 1 rumena paprika
  • 2 šalotki
  • 125 g baby mocarele
  • Potrebujemo še:
  • Parmezan za posip
  • Sveža bazilika za okras

[/recipe-ingredients]

[recipe-directions]

  1. Za preliv zmešamo vse sestavine. Damo na stran.
  2. Testenine skuhamo po navodilih z vrečke, odcedimo, prelijemo z malce olja, da se ne bodo sprijemale, jih premešamo ter popolnoma ohladimo.
  3. Medtem narežemo zelenjavo – paradižnik in kumaro na četrtine, papriko na kocke, šalotko na trakove, mocarelo pa na polovice.
  4. V skledi zmešamo vse sestavine ter posujemo s parmezanom.
  5. Nasvet: če pustimo solato na hladnem čez noč, bo vpila preliv ter postala bolj aromatična.

[/recipe-directions]

[/recipe]

Pri Vila Natura so zavezani h kakovosti zato uporabljajo le ekološko pridelavo hrane. S tem zagotavljajo vrhunsko kakovost živil s slovenskim poreklom. Te zanima, kaj vse ponujajo pri Vila Natura? Klikni tukaj za domačo stran ali pa si spodaj oglej, katera produkta smo uporabili v tem receptu:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja