Poseben recept za posebne osebe – čokoladni trikotniki, ki kar kličejo po tem, da jih začneš jesti. Spomnim se, da sem na začetku kuharske poti naravnost oboževala zakomplicirane recepte – več dela je bilo, bolj mi je bil všeč. Z leti se je moje zanimanje za težavnostne recepte umirilo. Milo rečeno – obrnilo se je na glavo. Hitreje je hrana na krožniku, bolje je – in to velja tudi za sladice.
Današnja je ravno takšna, kjer v skledi zmešaš vse sestavine, oblikuješ, spečeš in to je to! In kaj je najbolje? Da pride na koncu vse zelo, zelo okusno. Tile čokoladni sconesi so naravnost fantastični – nekaj med biskvitom in piškoti z ogromno čokolade. In da čokolada v njih še ni dovolj, sem jih polila še s stopljeno mlečno čokolado – raj za brbončice.
Da pa ne bo to zgolj še ena čokoladna sladica, smo jo z Vila Natura popestrili s pirino moko slovenskega porekla, ki jo pridne roke pridelujejo in predelujejo na slovenskih tleh v pokrajini Prekmurja. Ima tudi certifikate, ki potrjujejo njeno odličnost in trud vseh, ki skrbijo za njeno vrhunsko kakovost.
Ker pa je ta recept tako dober in poseben, smo mu z Vila Natura namenili prav poseben datum – praznik naših dragih mamic. Mislim, da na svetu skoraj da ni mame, ki ne bi vsaj tu in tam uživala v kakšnem košku čokolade. Naj bo ta dan tisti, ko ji pripraviš tako okusno sladičko samo zanjo – čokoladne trikotnike, ki jih bo z veseljem pojedla in podelila s celo družino.
Samo ene imamo – imejmo jih radi in namenimo jim veliko kvalitetnega časa, dokler so z nami. Tu in tam pa jim privoščimo še kakšno sladko razvajanje.
Drage mame, hvala, ker ste.
[recipe title=”Pirini trikotniki s čokolado” servings=”8″ time=”45 min brez ohlajanja” difficulty=”pekač od pečice”]
[recipe-ingredients]
- Suhe sestavine:
- 320 g pirine polnozrnate moke Vila Natura
- 50 g rjavega sladkorja
- 50 g belega sladkorja
- 10 g pecilnega praška
- Malce cimeta (po želji)
- Ščep soli
- 100 g hladnega masla
- 180 g čokoladnih solzic
- Mokre sestavine:
- 180 g pinjenca ali tekočega jogurta
- 1 veliko jajce
- 1 ČŽ vanilje
- Potrebujemo še:
- Pinjenec ali tekoči jogurt za premaz
- 100 g mlečne ali temne čokolade
- 2 ČŽ kokosovega olja
[/recipe-ingredients]
[recipe-directions]
- Pečico segrejemo na 200°C.
- V skledi zmešamo moko, obe vrsti sladkorja, pecilni in sol (po želji tudi cimet).
- Maslo naribamo in ga dodamo k suhim sestavinam. Z rokami ga vtremo v moko, da nastane peščena tekstura.
- Dodamo čokoladne solze in premešamo.
- V posebej skledici zmešamo mokre sestavine in jih vlijemo v suhe.
- Z žlico premešamo, da se masa poenoti.
- Zvrnemo jo na pekač, obložen s peki papirjem, ter maso razporedimo v obliki kroga premera ca. 22cm.
- Pekač za 20-30 minut postavimo v zamrzovalnik, da se maslo nekoliko strdi.
- Krog nato narežemo na 8 trikotnikov, jih razporedimo po pekaču (med njimi naj bo par cm prostora) ter jih premažemo z jogurtom z vseh strani.
- Temperaturo zmanjšamo na 180°C ter pečemo 24-26 minut. Ohladimo na pekaču.
- Ohlajene po želji okrasimo s stopljeno čokolado, ki smo ji dodali kokosovo olje.
- Hranimo v zaprti posodi.
[/recipe-directions]
[/recipe]
Pri Vila Natura so zavezani h kakovosti zato uporabljajo le ekološko pridelavo hrane. S tem zagotavljajo vrhunsko kakovost živil s slovenskim poreklom. Te zanima, kaj vse ponujajo pri Vila Natura? Klikni tukaj za domačo stran ali pa si spodaj oglej, kateri produkt smo uporabili v tem receptu: