Mille-feuille je ena izmed najbolj znanih francoskih klasik. Sestavljena je iz treh plasti listnatega testa, med katerimi se skriva slaščičarska krema, največkrat z okusom vanilje…
Far Breton, znan tudi pod imenom Far aux Pruneaux, je ena izmed najbolj znanih tradicionalnih francoskih sladic. V Bretaniji, od koder izvira, ga delajo že..
Paris-Brest velja za eno izmed najbolj priljubljenih sladic med Francozi, kar glede na njen zapeljiv videz in edinstven okus niti ni tako presenetljivo. Francozi imajo..
Francoska čokoladna torta je ena izmed ‘prepoznavnih’ sladic taščine kuhinje. Tako, kot je včasih pripravljala čokoladni kuglof z orehi, se zdaj vedno bolj poslužuje te..
Že nekaj let na travniku pri hiši nabiramo gozdne jagode, ki vsako sezono bogato obrodijo. Sladki mali grižljaji intenzivne rdeče barve in nadvse bogatega okusa..
Ko govorimo o kuhinjah sveta, moram reči, da sta mi italijanska in mehiška zagotovo eni izmed najljubših, vsaj kar se slanega tiče. Seveda je francoska..
Galette je poimenovanje za nizko, krogu podobno sladico, sestavljeno iz testa in sladkega ali slanega nadeva. V Franciji, od koder izvira, obstaja več različnih oblik..
Magdalenice, kot jim pravimo v slovenščini, so francosko čajno pecivo posebne školjkaste oblike. Ob robovih so lepo zapečene, na sredi pa napihnjene, kar je njihov..
Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.